m-Belediye uygulaması yaygınlaşıyor

Haber Giriş : 23 Ekim 2004 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell Kurumsal Hizmetler'in m-Belediye projeleri kapsamında geliştirdiği "888 Belediye Kanalı"nı etkin biçimde kullanan belediyeler çoğalıyor. Son olarak Ayvalık ve Erzurum belediyeleri de şehir halkını ilgilendiren duyurularını vatandaşlara hücresel mesajla ulaştırmaya başladı.

888 Belediye kanalını aktif olarak kullanan Erzurum ve Ayvalık belediyelerinin yanı sıra, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Samsun Büyükşehir belediyeleri, bu büyükşehirlerden başka 10 il belediyesi ve aralarında Kuşadası, Karşıyaka, Sarıyer'in bulunduğu 22 ilçe belediyesi bu kanal üzerinden aktif olarak bilgilendirme yapıyor.

Ayvalık ve Erzurum Büyükşehir Belediyeleri, Turkcell ile yaptıkları anlaşma ile çağdaş belediyecilik hizmetlerine bir yenisini eklediler.

Ayvalık Belediyesi, duyurularını artık "gürültü kirliliği"ne yol açan hoparlörler yerine "hücresel mesaj"la yaparken, Erzurum Belediyesi de gene aynı yöntemi kullanarak ''Belediyemizde neler yapılıyor?'' adını verdikleri uygulama ile vatandaşları tüm belediye hizmetlerinden haberdar ediyor.

Turkcell Kurumsal Hizmetler'in m-Belediye projeleri kapsamında geliştirdiği uygulamalardan biri olan "888 Belediye Kanalı", telefonlarında 888 no.'lu kanal ayarı yapan Turkcell abonelerinin yaşadıkları şehir ile ilgili bilgi ve duyurulara ulaşmasını mümkün kılıyor.

888 Belediye Kanalı ile cep telefonlarına, "hava durumu ve okul tatilleri", "yol, trafik, ulaşım durumu", "yeni belediye hizmetleri", "afetlerle ilgili acil durum duyuruları" (deprem, yangın, sel), "halk sağlığı ile ilgili duyurular" (salgın hastalık, alınan önlemler), "yoksullara yönelik hizmetler", toplumsal amaçlı hizmetlere ilişkin duyurular", "elektrik, su, doğal gaz kesintileri" gibi bilgi ve duyurular hücresel mesajla iletiliyor. Belediye Kanalı hizmetinden Turkcell aboneleri herhangi bir bedel ödemeden yararlanabiliyorlar.

Mobil iletişimin belediye hizmetlerinde kullanılmasına yönelik bir başka uygulama ise, Turkcell ile Şişli Belediyesi tarafından oluşturulan "Ceple Tahsilat Sistemi".

Şişli Belediyesi tarafından başlatılan uygulamada, mükellefler vergi borçlarını cep telefonları ile öğrenip gene cep telefonlarını kullanarak ödeyebiliyorlar. Belediyecilikte hizmet kanallarına çağdaş teknoloji olanaklarını dahil eden bu uygulama ile Şişli sakinleri, emlak ve çevre temizlik vergilerini, belediyeye ya da bankaya gitmek zorunda kalmadan ödeyebiliyorlar. Şişli Belediyesi de tahsilat işlemleriyle ilgili önemli bir eleman ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber